Lån

Bitcoin

Digitale penger

Det finnes penger i forskjellige former. Vi er ganske vant til at norske kroner finnes i digital form nå, men tidligere var det slik at man bar penger som papir og mynt i lomma sammen med annen viktig informasjon. Norge har kommet veldig langt frem på hvordan penger brukes og hvordan penger oppbevares. Spesielt det digitale er noe som Norge har vært veldig flinke på. Det finnes mange land som krever at du har kontanter på deg. Man skal ikke langt ned i Europa før du fort kan sette deg fast og ikke komme deg veldig langt uten noen kontanter. Ser vi på Tyskland, Frankrike og Spania er dette land hvor det er viktig å ha noen Euro i lommen for at man skal få ting til å skje.

Utfordringer

Digitale penger er veldig praktisk og veldig fint å bruke. Det gjør at ting går mye fortere og at ting fort kan bli litt sikrere. Å ha penger i lomma er ikke veldig sikkert da det er fort gjort at man blir ranet eller enda verre at man kommer i en situasjon hvor vold blir yt mot en. Det finnes dessverre flere utfordringer med digitale penger. En av de aller største utfordringene med digitale penger er hvordan man skal vite at man kun har brukt en penge en gang og ikke gi en mulighet for at man bruker dem to ganger. Det er ikke så lett å ha rett teknologi på plass til å overvåke hvordan penger beveger seg og passe på at det finnes rette systemer som lagrer måten pengene oppbevarer på og hvordan pengene overføres og registreres på. Her har kryptovaluta funnet løsningen.

Blokkjede

Den store utfordringen innenfor digitale penger er hvordan man skal hindre at noe gjøres to ganger eller at noen får en fordel av noe som de ikke skulle hatt en fordel av. Dette løses på flere måter. Er man i det tradisjonelle systemet med penger så er det banker som har super sikre og store systemer av databaser og annet som passer på at dette ikke skjer.

I den mer nytenkende verden så bruker kryptovaluta blokkjeder for å passe på at alt blir registrert på en måte som gjør at dette skjer på best mulig måte. Det beste som finnes med denne teknologien, blokkjede, er at alt registres og den kan ikke endres. Når noe er gjort så er det gjort. Informasjon om hvem som har gjort det og når blir lagret. Alle kan se det og derfor kan systemet ha flere referansepunkter for at dette er gjort riktig og at dette er gjort smart.

Mining av Bitcoin

Man kan kjøpe Bitcoin eller utvinne selv. En annen side av sikkerheten rundt kryptovaluta som Bitcoin er at det er en begrensning på valutaen. Det gjør også at noen ikke kan sitte og lage flere. Dette igjen øker sikkerheten samtidig som man har egne folk som hjelper til i nettverket som får betalt i Bitcoin.