Lån

SMS-lån og lån på dagen

Dersom man ønsker rask bekreftelse på et lån, så er det i dag vanlig å få bekreftet lån på dagen på sms. Dersom man trenger penger utbetalt raskt, så vil man måtte vente til neste bankdag på grunn av nye regler fra finanstilsynet. Man bør være sikker på at man faktisk trenger penger utbetalt raskt hvis man vil benytte seg av denne typen alternativ.

Det er mulig å benytte seg av flere alternativer når man skal finne beste tilbud. Det finnes mange typer forbrukslån, mange tilbydere av forbrukslån og mange forskjellige priser på lånene som er tilgjengelig. Beløpet du kan får låne vil være avhengig av inntekten din. En utfordring når man skal vurdere forbrukslån er at de fleste tilbydere av forbrukslån ønsker at det utføres en vurdering av din økonomiske situasjon før de tilbyr deg et forbrukslån. En vurdering man ikke alltid gjør i forbindelse med hva man tar med seg hjem for finansiering med smålån, er at man velger en finansiering som ofte er dyrere enn et ordinært forbrukslån. Dersom man ikke har anledning til å benytte tiden som trengs for å få lave renter, så kan man benytte en lånmegler. Hvis man tar opp flere dyre smålån og smslån så kan man ende opp med at kostnadene blir høyere enn man ønsker.

For å gjøre det enklere for søkere å finne alternative tilbydere splitter man alternativer inn i 3 kategorier. Når man velger en annen type tilbyder enn man faktisk trenger, så kan man ende opp med å betale vesentlig mer enn man ønsker for et forbrukslån. Flere låntagere har med god tro benyttet seg av finansiering hvor de har fått beskjed om at avbetalingen eller lånet er rentefritt, men gebyrer er ikke tatt med i beregningen av tilbudet. Andre kostnader kan noen ganger ha gjort at smålånet er blitt mer kostbart enn et dyrt forbrukslån. I forbindelse med vurdering av hvilken type lån du vil vurdere, så kan man vurdere å bruke litt tid for å finne den beste tilbyderen. For at det skal bli enklere for kundene, så bruker man ofte 3 kategorier som kan hjelpe låntagere å finne ut av hvilke tilbud som passer hva man ønsker. 

Man kan finne stor forskjell på betingelser

Du bør tenke gjennom hvilke betingelser du har behov for når du vurderer hvilket forbrukslån du ønsker å benytte deg av.

Betingelsene kan variere en del i forhold til de forskjellige kategoriene. Man bør velge den typen kategori som gir best betingelser i forhold til det du skal benytte lånet til.

Forskjellige typer forbrukslån

Det lånet som har best betingelser er ikke nødvendigvis det lånet som du ønsker å benytte deg av. Hvis man er i en situasjon slik at man trenger penger raskt, så vil man da måtte finne frem til kategorien mikrolån eller sms-lån. Det at noen lånetyper kan være dyrere er ofte på grunn av at hensikten med en type lån er annerledes enn med en annen type lån, selv om lånebeløpet er det samme. Dersom man ønsker å finansiere forbrukerprodukter benytter man ofte smålån. Når man velger ordinære forbrukslån som er den mest fleksible løsningen er det aktuelt å benytte seg av siste alternative kategori.

Man bør sjekke flere tilbydere

Hvis man velger et lån med dårlige betingelser kan det bli dyrere enn med gode betingelser på et forbrukslån. Når man ønsker å benytte tiden til å finne det alternativet som passer best, så anbefales det å søke flere steder for å finne beste alternativer. Når tilbudene viser hva som passer best vil man kunne bestemme for hvilke renter man ønsker å velge.